+38 (057) 754-38-64
  +38 (0572) 93-01-16
UA | ENG | RU

События отрасли

 

В Україні запрацювала інтерактивна карта проектів з енергоефективності та ВДЕС

 29.11.2016

Источник: http://ecotown.com.ua/news

Відтепер кожен, хто зацікавлений в розвитку сталої енергетики в Україні, може не лише ознайомитися з енергоефективними проектами в своєму регіоні, а й розмістити інформацію про новий проект на спеціальній інтерактивній карті, що працює на сайті www.uamap.org.ua.
Інтерактивну карту проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики (UAMAP) було розроблено Держенергоефективності і Всеукраїнською агенцією інвестицій та сталого розвитку за підтримки проекту «Створення енергетичних агентств», який доручило реалізувати Федеральне міністерство довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини.
Як повідомляє Урядовий портал, карта збирає інформацію про проекти з енергоефективності та ВДЕ в Україні. Основна мета її створення – залучення інвестицій у ці сфери, забезпечивши зв’язок між ініціаторами таких проектів та інвесторами.
Бізнесменів закликають розміщувати на новоствореній карті потенційні проекти і бізнес-ідеї, щоб інвестор міг ознайомитися з ними, побачити готові техніко-економічні обґрунтування.
«На карті будуть проекти з енергоефективності, як реалізовані, так і потенційні, які потребують фінансування за ЕСКО-механізмом або в рамках державно-приватного партнерства. Кожен може подати свою бізнес-ідею для подальшого супроводу і допомоги в реалізації», – зазначив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
"Карту представили на VIII Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі «Енергоефективність та відновлювана енергетика», що відбувся 1-2 листопада та на Українському форумі з альтернативної енергетики, що пройшов наступного дня."
За словами радника Адміністрації Президента України Наталії Бойко, карта дійсно «жива»:
«Фактично це готовий продукт, який може стати коротким містком для того, щоб інвестори та ініціатори проектів себе знаходили. Більше того, карта показує, що проекти в альтернативній енергетиці не є якимись далекими, аморфними, уявними або поодинокими. Карта продемонструє, що їх досить багато, вони цікаві та різні».

К списку