+38 (057) 754-38-64
  +38 (0572) 93-01-16
UA | ENG | RU

События отрасли

 

Найкрупніші нафтогазові копанії вкладають мільярди в «зелені» технології

 23.05.2016

Источник: http://ecotown.com.ua

Ряд найбільших традиційних енергетичних компаній почали диверсифікацію свого бізнесу за рахунок посилення інвестицій в розвиток «зелених» технологій. Так, найбільша в світі нафтова компанія за обсягом капіталізації американська Exxon Mobil Corp разом з партнерами запускає проект з уловлювання емісії вуглецю з електростанцій. Французький нафтовий гігант Total, в свою чергу, анонсував операцію обсягом в 1,1 млрд. доларів з купівлі виробника сонячних батарей Saft Groupe SA.

Канадський оператор трубопроводів компанії Enbridge Inc. анонсував покупку частки в морській вітряної ферми за 218 млн. доларів. За допомогою цих потужностей канадці планують подвоїти свою частку на ринку альтернативної енергетики.

Найбільші компанії в сфері традиційної енергетики визнають посилений ріст «зелених» технологій. 
«Щоб вижити в довгостроковій перспективі, вони просто зобов'язані диверсифікувати свої портфелі», – зазначив директор центру Глобальної енергетичної політики Колумбійського університету Джейсон Бордофф.

За оцінкою агентства Bloomberg, з 2005 по 2013 роки нафтові компанії інвестували 9,4 млрд. доларів в виробництво етанолу та іншого палива з рослин. Однак у міру того, як вітрова та сонячна енергетика стають конкурентоспроможними, акценти зміщуються в їхній бік.

К списку