+38 (057) 754-38-64
  +38 (0572) 93-01-16
UA | ENG | RU

События отрасли

 

IFC фінансуватиме українські компанії, які впроваджуватимуть відновлювані та енергоефективні технології

 27.05.2016

Источник: http://ecotown.com.ua

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) спростить фінансування українських компаній, які впроваджуватимуть відновлювані та енергозберігаючі технології. 

Відповідну угоду організація - член Світового банку – підписала з АБ "Укргазбанк" 17 травня в рамках проекту, який є частиною програми IFC зі стимулювання сталого фінансування в Україні, що реалізується в партнерстві з Федеральним міністерством фінансів Австрії і Міністерством економіки Нідерландів, передає КМУ. 

За словами Голови регіонального представництва IFC в Україні та Білорусі Руфата Алімарданова, підписання договору про співпрацю з державним Укргазбанком важливий для Міжнародної фінансової корпорації крок. 
«У 2015 році IFC інвестувала понад 2,2 млрд доларів у "зелені" проекти по всьому світу, - наголошує фахівець.- Разом з командою банку і українським урядом ми будемо ще активніше працювати над тим, аби спростити доступ до фінансування в Україні компаніям, які мають намір розвивати зелену "економіку".
Як зазначає голова правління АБ "Укргазбанк" Кирило Шевченко, для фінансової установи відкривається нова сторінка розвитку. 

«Укргазбанк має намір стати банком номер один з екологічного фінансування в країні, - пояснює фахівець. – Ми максимально сприятимемо зниженню енергоємності та енергозалежності підприємств і домогосподарств задля підвищення енергетичної безпеки держави».
Для реалізації Національного плану дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року Україні потрібно близько 16 млрд євро інвестицій. За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, «зелена» енергетика - це велика ніша для роботи малого та середнього бізнесу, банків, для розвитку промисловості, створення нових робочих місць, наповнення бюджетів усіх рівнів. 

В рамках програми зі стимулювання сталого фінансування IFC надала підтримку 125 фінансовим партнерам в рамках 135 проектів у сфері клімату та сталої енергетики в 35 країнах, забезпечивши фінансування у розмірі 4,5 млрд доларів, що допомогло скоротити викиди парникових газів більш, ніж на 25 млн тонн. 

К списку