Відділ продажу:
+38 (050) 325-74-26
+38 (066) 814-67-59

События отрасли

 

Китай виділить Україні кредит на п'ять проектів з енергозбереження

 02.05.2016

Источник: http://ecotown.com.ua

Державний банк розвитку Китайської Народної Республіки може профінансувати в Україні реалізацію п’яти проектів з енергозбереження у рамках кредитної лінії на суму $3,65 млрд. 

Згідно з угодою , НАК "Нафтогаз України» повинен подати до китайського банку офіційний лист з переліком проектів до 24 червня 2016 року, передаєСлово і Діло. 

Наразі інвестиційні пропозиції, які передбачають скорочення споживання природного газу та збільшення його видобутку в Україні, передані НАК до Міністерства економічного розвитку та торгівлі для оцінки їх економічної ефективності та внесення до Державного реєстру. 

Зокрема, близько $1,7 млрд «Нафтогаз» пропонує виділити на модернізацію систем індивідуального опалення у приватних будинках малозабезпечених споживачів. 

Ще $1,3 млрд планується витратити на будівництво теплоелектростанцій у Києві та Львівській області. 
Близько $400 млн кредитних коштів може отримати ВАТ "Укргазвидобування" на закупівлю бурового та допоміжного обладнання для збільшення видобутку природного газу. 

І нарешті, близько $200 млн «Нафтогаз» пропонує спрямувати на встановлення теплових пунктів у багатоквартирних будинках. Пропозиція наразі розробляється у Мінрегіоні. 

Наразі угоди з ДБР КНР є найбільш доступними порівняно з іншими можливими джерелами фінансування такого обсягу проектів енергоефективності в Україні, підкреслюють в компанії. 

Примітно, що вибірка коштів хоча б за одним проектом має розпочатися не пізніше 25 грудня поточного року. 

К списку