+38 (057) 754-38-64
  +38 (0572) 93-01-16
UA | ENG | RU

События отрасли

 

Госпіталь ветеранів на Дніпропетровщині заощаджуватиме завдяки колекторам та теплонасосу до 90% енергоносіїв

 02.04.2016

Источник: http://ecotown.com.ua

У Дніпропетровській бласті госпіталь ветеранів економитиме завдяки сонячним колекторам, тепловому насосу, а також підвищенню енергоефективності тепломереж до 90% енергоносіїв.
Комплексна модернізація системи теплопостачання та гарячого водопостачання у комунальному закладі проводилась у рамках співпраці Дніпропетровської обласної ради з проектом "Енергоефективність у громадах", що реалізується Німецьким бюро міжнародного співробітництва GIZ, передає ДОР. 
Зокрема, в ході реконструкції, яка тривала з грудня 2015 по січень 2016 року, у фізіотерапевтичному корпусі госпіталю встановили сонячні колектори для підігріву води, утеплили трубопровід, промили систему опалення, а також встановили повітряний тепловий насос та термостатичні клапани. 
Як результат, у лютому-березні комунальний заклад зменшив споживання тепла на 50% або на 30 тис. гривень - з 30 ГКал до 15 ГКал. 
Як зазначає голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, проведений у фізіотерапевтичному відділенні енергоаудит дав змогу виявити та зменшити енерговитрати. «Проект окупиться за 5 років, - прогнозує він. – Переведення теплопостачання та гарячого водопостачання на альтернативні джерела енергії дозволить госпіталю щорічно економити близько 240 тис. гривень на енергоносіях».
Половину коштів на реалізацію проекту, вартість якого складає 1 млн 737, 3 тис гривень, виділила GIZ, решту - покрив обласний бюджет. 

К списку