+38 (057) 754-38-64
  +38 (0572) 93-01-16
UA | ENG | RU

События отрасли

 

Німці виділять 2 млн євро на реформу в галузі енергоефективності України

 21.11.2015

Источник: http://ecotown.com.ua/news

Німецький та український уряди визначили сферу енергетики України як один з важливих напрямків співпраці. Зокрема, уряд ФРН виділить 2 млн євро на реформування вітчизняної галузі енергоефективності, повідомляє «Урядовий портал». 

Таких домовленостей було досягнуто під час переговорів про співпрацю задля економічного та соціального розвитку України. 

За результатами проведених переговорів, вже до кінця 2015 року Німеччина надає Україні 136 млн євро в рамках двостороннього технічного та фінансового співробітництва. З цієї суми 88 млн євро буде виділено на проекти фінансового співробітництва як позики, а 48 млн євро - на проекти технічної допомоги як безповоротні кошти. 

Більше того, ще 3,55 млн євро буде виділено на муніципальну програму захисту клімату в Чернівцях.

«Також ми погодили надання кредитних гарантій Україні у розмірі 500 млн євро через Німецький державний банк розвитку (KfW). 300 млн євро з цієї суми будуть використані на відновлення пошкодженої інфраструктури в результаті військових дій на території України, поставки товарів і заходи з підвищення енергоефективності», - відзначив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

К списку