+38 (057) 754-38-64
  +38 (0572) 93-01-16
UA | ENG | RU

События отрасли

 

Енергозберігаюче обладнання пропонують виключити зі списку не оподатковуваних митом товарів

 16.11.2015

Источник: http://ecotown.com.ua/news

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді виключити енергозберігаюче обладнання з переліку товарів, неоподатковуваних митом. Відповідний законопроект №3444 (про внесення змін до Митного кодексу України (щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС) було зареєстровано 10 листопада, повідомляє інформагентство РБК-Україна. 

Законопроект пропонує виключити зі списку товарів, неоподатковуваних при ввезенні на митну територію України митом, обладнання, що працює на відновлюваних джерелах енергії, енергозберігаюче обладнання і матеріали, засоби вимірювання, контролю та управління витратами паливно-енергетичних ресурсів, обладнання та матеріали для виробництва альтернативних видів палива або для виробництва енергії з відновлюваних джерел енергії за умови, що ці товари застосовуються платником податків для власного виробництва та якщо ідентичні товари з аналогічними якісними показниками не виробляються в Україні.

Більше того, виключити з переліку таких товарів пропонують обладнання та комплектуючі, які використовуються для виробництва енергозберігаючого обладнання.

К списку